Stiri - Mai bine de 25% din judete au ramas fara bani de salarii

Intra acum pe site si afla ultimele stiri financiare


Mai bine de 25% din judete au ramas fara bani de salarii

 

Mai bine de un sfert din primarii si consilii judetene au terminat banii si au solicitat fonduri suplimentare pentru plata salariilor, acest lucru s-a intamplat din cauza guvernului care a lasat libertatea de a majora dupa bunul plac salariile in primarii. Directia de specialitate din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratie publica si Fonduri Europene au inregistrat aproximativ 16 solicitari de suplimetare de fonduri pentru plata salariilor din institutiile administratiei locale.

 

Guvernul insa nu s-a grabit sa solutioneze aceste urgente bugetare. Judetele care ramas fara bani ar fi: Bihor, Bacau, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Mures, Mehedinti, Prahova, Satu Mare, Valcea si Tulcea.

In prima parte a anului trecut administratiile locale au primit aproximativ 10,1 miliarde de lei drept cota din impozitul pe venit, din acest lucru rezulta ca administratiile locale au avut un buget de aproximativ 20 de miliarde le lei. Fata de anul 2016, bugetul a fost de aproximativ 17,9 miliarde de lei. Dupa ce primariile au protestat, Guvernul a luat in considerare solicitatile administratiilor locale, totusi la votarea bugetului pe anul 2018 parlamentul a respins cresterea cotelor defalcate de impozit pe venit care sunt varsate in bugetele locale.

Inseo - promovare site-uri

Avantgarde Construct

TOP