Stiri - MApN cumpara camioane de 737 milioane de euro, fara TVA. Se modernizeaza si avioanele IAR-99 Soim pe care vor fi instruiti pilotii de F-16

Intra acum pe site si afla ultimele stiri financiare


MApN cumpara camioane de 737 milioane de euro, fara TVA. Se modernizeaza si avioanele IAR-99 Soim pe care vor fi instruiti pilotii de F-16

Solicitările au fost adresate în temeiul articolului 51 alin. (2) din OrdonanÅ£a de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziÅ£ii publice în domeniile apărării ÅŸi securităţii, aprobată cu modificări ÅŸi completări prin Legea nr. 195/2012, care instituie obligaÅ£ia autorităţii contractante de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniÅ£ierea procedurii de atribuire, în cazul în care valoarea estimată a contractului, fără TVA, este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 100 de milioane de euro, arată MApN într-un comunicat.

Prin Programul privind transformarea, dezvoltarea ÅŸi înzestrarea Armatei Române până în anul 2026 ÅŸi în perspectivă, document aprobat de CSAT în anul 2017, programul "Platforme de transport auto, multifuncÅ£ionale - pe roÅ£i" a fost nominalizat ca program de înzestrare prioritar, deoarece contribuie nemijlocit la creÅŸterea capacităţii operaÅ£ionale a Armatei Române. Necesarul de platforme de transport la nivelul MApN este de 13.963 complete, iar abordarea achiziÅ£iei se va realiza etapizat. În prima etapă, respectiv pentru perioada 2018 - 2027, este prevăzută achiziÅ£ia a 3.385 platforme de transport, valoarea acordurilor-cadru fiind estimată la 737 milioane de euro, fără TVA, valoarea exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurilor de achiziÅ£ie. În cadrul acestui program se are în vedere asigurarea condiÅ£iilor pentru implicarea industriei din România în producerea platformelor de transport auto multifuncÅ£ionale - pe roÅ£i ÅŸi dotarea în mod unitar a Armatei Române cu acest tip de tehnică.

Necestitatea demarării programului de modernizare a aeronavelor IAR-99 Åžoim derivă din implementarea înzestrării ForÅ£elor Aeriene cu avioane multirol F-16, care impune asigurarea unei platforme de antrenament avansat prin reconfigurarea sistemelor de avionică ÅŸi de control al zborului aeronavelor IAR-99, mai arată MAPN.

Citeste mai mult: adev.ro/p9und0

Inseo - servicii seo

TOP