Stiri - O fabrica chineza de masini electrice ar putea aparea in Romania. Tara noastra concureaza cu Slovacia pentru investitia de 400 milioane de euro

Intra acum pe site si afla ultimele stiri financiare


O fabrica chineza de masini electrice ar putea aparea in Romania. Tara noastra concureaza cu Slovacia pentru investitia de 400 milioane de euro

România concurează cu Slovacia pentru o investiţie de 400 de milioane de euro a unui producător auto chinez care vrea să construiască maşini electrice în Europa, în parteneriat cu BMW, informează publicaţia Hospodárske Noviny.

Cele două ţări sunt incluse pe lista scurtă, deci finală pentru această investiţie. Pe de o parte, Guvernul de la Bratislava a acordat parcului industrial din Haniska statutul de investiţie strategică, apărând astfel zvonurile privind intrarea celui de-al cincilea producător auto în Slovacia, potrivit site-ului spectator.sme.sk. Pe de altă parte, România oferă un avantaj competitiv faţă de Slovacia al subvenţiei acordate de stat pentru maşini electrice. Dacă în Slovacia aceasta este de numai 35%, statul român oferă o subvenţie de 50%.

Cu toate acestea, Slovacia mai are şi avantajul unei apropieri mai mari de piaţa din vestul Europei. Potrivit presei slovace, producătorul de maşini electrice mini Zhi Dou, membru al grupului chinez Zhejiang Geely Holding, va investi în facilităţi de producţie în parteneriat cu compania germană BMW AG.

Compania chineză de automobile va lua o decizie definitivă în toamna acestui an. Această investiţie ar fi cea de-a cincea fabrică a producătorului chinez, lansat în urmă cu şapte ani, care mai are patru fabrici în China, una în Olanda şi încă una în pregătire în Coreea de Sud.

Citeste mai mult: adev.ro/p7qu75

TOP