Stiri - O fabrica chineza de masini electrice ar putea aparea in Romania. Tara noastra concureaza cu Slovacia pentru investitia de 400 milioane de euro

Intra acum pe site si afla ultimele stiri financiare


O fabrica chineza de masini electrice ar putea aparea in Romania. Tara noastra concureaza cu Slovacia pentru investitia de 400 milioane de euro

România concurează cu Slovacia pentru o investiÅ£ie de 400 de milioane de euro a unui producător auto chinez care vrea să construiască maÅŸini electrice în Europa, în parteneriat cu BMW, informează publicaÅ£ia Hospodárske Noviny.

Cele două ţări sunt incluse pe lista scurtă, deci finală pentru această investiÅ£ie. Pe de o parte, Guvernul de la Bratislava a acordat parcului industrial din Haniska statutul de investiÅ£ie strategică, apărând astfel zvonurile privind intrarea celui de-al cincilea producător auto în Slovacia, potrivit site-ului spectator.sme.sk. Pe de altă parte, România oferă un avantaj competitiv faţă de Slovacia al subvenÅ£iei acordate de stat pentru maÅŸini electrice. Dacă în Slovacia aceasta este de numai 35%, statul român oferă o subvenÅ£ie de 50%.

Cu toate acestea, Slovacia mai are ÅŸi avantajul unei apropieri mai mari de piaÅ£a din vestul Europei. Potrivit presei slovace, producătorul de maÅŸini electrice mini Zhi Dou, membru al grupului chinez Zhejiang Geely Holding, va investi în facilităţi de producÅ£ie în parteneriat cu compania germană BMW AG.

Compania chineză de automobile va lua o decizie definitivă în toamna acestui an. Această investiÅ£ie ar fi cea de-a cincea fabrică a producătorului chinez, lansat în urmă cu ÅŸapte ani, care mai are patru fabrici în China, una în Olanda ÅŸi încă una în pregătire în Coreea de Sud.

Citeste mai mult: adev.ro/p7qu75

Inseo - servicii seo

TOP