Stiri - Prima reactie a Elenei Udrea dupa condamnarea la 6 ani de inchisoare: „Doamne, ajuta tuturor”. Trebuie sa stea fugar 11 ani ca sa scape de puscarie

Intra acum pe site si afla ultimele stiri financiare


Prima reactie a Elenei Udrea dupa condamnarea la 6 ani de inchisoare: „Doamne, ajuta tuturor”. Trebuie sa stea fugar 11 ani ca sa scape de puscarie

Elena Udrea a reacÅ£ionat, printr-un mesaj postat pe Facebook, la sentinÅ£a definitivă dată de judecătorii CurÅ£ii Supreme care au decis să o condamne la 6 ani de puÅŸcărie. „Sunt încă judecatori si procurori care execută ordinele si comenzile generalilor SRI”, a scris aceasta pe Facebook. Ca să scape de executarea pedepsei Elena Udrea ar trebui să reuÅŸească să stea departe de România de 11 ani.

„Multumesc tuturor celor care ati crezut si credeti in dreptatea mea, tuturor celor care m-ati sustinut, ma sustineti, v-ati rugat si va rugati pentru mine! Multumesc presei care a dus si duce o lupta mai apriga si mai determinata pentru adevar si oprirea abuzurilor din Romania, decat o duc alesii poporului, cei care ar avea obligatia sa o faca. Sistemul inca exista si functioneaza, Protocoalele si culoarele din justitie sunt in continuare eficiente, sunt inca judecatori si procurori care executa ordinele si comenzile generalilor SRI. Pana decid ce voi face in continuare, va rog sa acceptati ca nu voi da nicio declaratie. Doamne, ajuta tuturor”, a scris Elena Udrea pe contul său de Facebook.

Elena Udrea a fost condamnată, astăzi, de magistraÅ£ii CurÅ£ii Supreme la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită ÅŸi abuz în serviciu. Condamnare cu executarea pedepsei a primit ÅŸi Rudel Obreja în acest dosar. Fostul sportiv va executa 5 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită. MagistraÅ£ii au păstrat în cazul celorlalti inculpaÅ£i deciziiile date în faza de fond.

Astfel, Tudor Breazu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, iar Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu, Åžtefan Lungu ÅŸi DragoÅŸ Botoroagă au primit condamnări cu suspendare pentru că au recunoscut acuzaÅ£iile aduse. Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat. Completul de 5 judecatori a lăsat neschimbată ÅŸi decizia de confiscare a banilor dată de instanÅ£a de fond. Mai exact, s-a hotărât confiscarea a aproape un milion de lei, bani care ar fi fost primiti ca ÅŸpagă de Elena Udrea. Fostul ministru trebuie să restituie către doi afaceriÅŸti, Corin Boian ÅŸi Adrian Gărdean, suma de 900.000 de euro, bani care ar fi fost daÅ£i mită intr-o geanta, în Ministerul Dezvoltării. Totpdată, Udrea trebuie să mai achite suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Natională pentru Turism.

Ce urmează

„După ce este redactată minuta InstanÅ£ei, aceasta este transmisă organelor de executare, adică PoliÅ£iei Capitalei. În acest context, deja bine cunoscut, în care Elena Udrea este în Costa Rica, organele de PoliÅ£ie vor constata absenÅ£a acesteia ÅŸi vor demara o nouă procedură, ce va porni de la o informare oficială către ministerul JustiÅ£iei. În acest moment va fi demarată o procedură complexă de extrădare prin intermediul ministerului, ce va include o comunicare cu Interpol ÅŸi cu autorităţile statului Costa Rica”, a explicat avocatul Daniel Fenechiu ce urmează. România nu are tratat de extrădare cu statul în care s-a refugiat fostul ministru, dar potrivit unei ConvenÅ£ii internaÅ£ionale semnate atât de România, cât ÅŸi de Costa Rica, odată cu condamnarea de ieri aceasta va putea fi extrădată.

Citeste mai mult: adev.ro/p9uuk3

Inseo - servicii seo

TOP